112 PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT AUDITIVA

img

L'112 és també accessible per a les persones amb discapacitats auditives o de la parla gràcies a un sistema de missatges SMS per telèfon mòbil.

El 900 112 100 és el telèfon d'emergència per a les persones amb discapacitat  auditiva. Les persones que pateixen alguna disfunció a la parla o la oïda poden establir contacte amb el Servei d'Emergències de les Illes Balears SEIB 112 a través d'aquest telèfon, que també és gratuït.

Funcionament 

1) L'usuari estableix contacte amb el servei per mitjà d'una telefonada al 900 112 100.

2) La telefonada és rebuda a la centraleta del SEIB 112 i es distribueix aleatòriament a un operador, com succeeix amb les altres trucades.

3) A la terminal de l'operador s'obre una pantalla de xat i s'estableix un diàleg per sms amb la persona que ha fet la trucada.

4) L'operador de l'112 activa els recursos que necessita el seu interlocutor.

Cal tenir en compte:

1) La telefonada al 900 112 100 és gratuïta, i també els missatges de text.

2) El telèfon des d'on es fa la trucada ha d'estar activat i amb saldo.

Quan la persona que crida pot parlar però no escoltar, també es pot establir un diàleg mixt (oral i escrit) amb l'operador de l'112.

Com puc donar-me d’alta?

Emplena aquest formulari.

També el podràs trobar-lo imprès a les oficines del SEIB112 (c/ de Francesc Salvà i Pisà, s/n, es Pont d’Inca-Marratxí); a les oficines d'ASPAS de Palma (c/ Ramon Nadal, 4), Inca (av. Jaume I, 57) i Manacor (ronda del Port, 64); o a les oficines de la FSIB (c/Plataner, 5, local 3).

*Aquest servei mitjançant missatges de text per a persones amb discapacitat auditiva funciona exclusivament a l'àmbit territorial de les Illes Balears.

* La vigència de la informació a la Base de Dades del SEIB-112 és de 5 anys. Transcorregut aquest temps s'haurà de tramitar una nova alta.

 

img